Mouka z černého kmínu je přírodní produkt funkční výživy. Jeho složení, které má širokou škálu účinků zlepšujících zdraví, obsahuje: 15 nepodstatných a nenahraditelných aminokyselin, hrubou vlákninu, mastné kyseliny (linolová, linolenová, olejová atd.), Vitamíny, různé makro- a mikroelementy, esenciální oleje a další užitečné pro látky pro lidské zdraví.
Černý kmín je jednoletá bylina. Lidé jí říkají také nigella, černý koriandr. Na východě se léčivé vlastnosti černého kmínu používají a ctí více než 3000 let. Již v těch dávných dobách se černý kmín používal nejen k vaření, ale také v medicíně a kosmeteologii. Dnes máme příležitost ocenit léčivé vlastnosti této úžasné rostliny.
Složení: mouka z černého kmínu
Může obsahovat stopy sezamu a hořčice, arašídů nebo jiných ořechů.
Kontraindikace: Individuální nesnášenlivost na výrobek, těhotenství, exacerbace gastrointestinálních chorob. Mouka z černého kmínu je také kontraindikována pro ty, kteří podstoupili operace transplantace orgánů.
Výživové a energetické hodnoty na 100g: 378kcal, bílkoviny: 25g, tuky: 10g, uhlohydráty: 47g
Způsob použití:
Na vaření: Černý kmín se ve vaření široce používá jako aromatické koření. Používá se k pečení chleba a sušenek, k nakládání a konzervování, solení zeleniny. Také se používá ak pečení v poměru k pšeničné, žitné, ovesné nebo kukuřičné mouce.
Mouku můžete jíst také v čisté formě, zředěním 1 lžičky ve 100 ml teplé vody a přidáním 1 lžičky medu. Pijte ráno a večer 30 minut před jídlem.
Obsah: 250g
Země původu: Ukrajina
91,03 Kč